Pizzarium

Pizzarium

Taannoin käväisin Lauttasaaressa tsekkaamassa Pizzeria Lucan, joka ansaitsi paikkansa kaupunkimme pizzaskenessä. Ravintolan idean taustalta löytyy Pizzarium, joka on ensimmäinen – tätä nykyä Royal Ravintoloiden omistama, palapizzaa myyvä ketju.

Myönnän, olen vieraillut paikassa aiemminkin ja kerta toisensa jälkeen paikka on omasta mielestäni ansainnut hehkutusta. Se on kohtuullisen hintainen (tällä hetkellä 3,90e / pala, normaalisti 4,90e) pikaruokapaikka josta on helppo ostaa pieneenkin nälkään pientä suuhunpantavaa.

En koskaan ole aiheesta kuitenkaan kirjoittanut, joten tällä kertaa vierailin paikanpäällä hiukan kriittisemmällä silmällä. Itse palvelukokemuksesta ei ole kuitenkaan paljoa kerrottavaa, menet mtiskille, muutamassa sekunnissa sinut huomioidaan ja kerrot valoisasta vitriinistä haluamasi palat ja niiden lukumäärän. Maksat kassalle, otat juoman ja menet pöytään odottamaan. Alle viidessä minuutissa saat eteesi tarjottimella lämmitetyt palat ja pääset syömään. Tällä hetkellä kahden palan ja juoman lounaspaketti maksaa 9,50e. Kohtuullinen lounashinta siis, vaikka kovaan nälkään ei kaksi palaa riitäkään.

Valintanani oli ”Crostino” (kinkku-mozzarella) ja Pugliese (tonnikala-tomaatti-mozzarella-punasipuli). Näistä jälkimmäisen kohdalla tuli pieni takaisku, kun sain itselleni levyn kulmapalan. Täytettä on noin puolet palan koosta ja vaikka Pizzariumin pohjasta pidänkin, (positiivisesti) sitkeän pizzapohjan jäystäminen sellaisenaan ei kohtaa käsitykseni kanssa hyvästä lounasruokailusta.

Muutoin molemmat maut täytteineen ovat varsin päteviä, vaikkakaan kummastakaan ei varsinaisia hurraahuutojakaan aiheudu. Kuten aina, pizzassa ratkaisee pohja – ja täällä se on sitkeä, maukkaan tiivis ja helposti syötävissä.

Pizzarium innostaa lähinnä konseptiltaan, jossa nopeus, mahdollisuus sekoitella makuja ja ”pikkunälkään”-aspekti ovat ehdottomia kilpailuvaltteja. Jos haluat istuskella pizzalla kavereiden kanssa muutaman siinä sivussa ottaen, löytyy tästäkin kaupungista paljon parempia vaihtoehtoja. Siitä huolimatta, on Pizzariumille vaikea antaa yhtään 4/5 huonompaakaan. Paitsi kunnes hinnat kenties joskus nousevat takaisin 4,90e palalta. Silloin alkaa olla jo ylihinnoittelun makua.