Linko Pizzabar

Linko Pizzabar

Pizza, tuo yksi maailman hienoimmista keksinnöistä on myös alati jatkuvan kehittelyn kohde. Sunnuntaifiiliksiin oli tarkoitus lähteä käymään Ravintola Villettassa, mutta sen ollessa kiinni vei tie lähellä sijaitsevaan Linko Pizzabariin.

Kyseessähän on ainakin omassa mielessäni premium-pizzoja myyvä ravintola, jossa kaikki pöydät on miehitetty omaa yhden miehen mainostoimistoa pyörittävien pipopäiden – sekä sellaisten, jotka heistä ovat ehtineet jo perheeksi jakautumaan – toimesta.

Paikka henkii jo ovelta, että tästä pizzabaarista perus-dillingeriä on mahdoton löytää. Sitävastoin listalta löytyy mielikuvituksella marinoituja vaihtoehtoja, joista itselleni valikoitui Give Me Churri – saksanpähkinöillä, avokadolla ja chimichurri-kanalla aateloitu lätty.

Itse pizzan pohja on erinomaisen rapea ja ohut, mutta on toki makuasia millaisena pizzapohjansa haluaisi. Itse pidän molemmista ääripäistä ja ohuemman pään edustajana Lingon pizzapohja on sitä mitä pitääkin.

Täytteet kuitenkin muodostivat pettymyksen. Toki on ilahduttavaa, että pizzoissa tehdään kokeelisempiakin elämyksiä, mutta chimichurri-henkisyys ei tästä valitettavasti juuri välittynyt. Pizza ei kokonaisuudessaan ollut mitenkään surkea, jos erinomainenkaan – mutta 15 euron hintaiseksi se tuntui pettymykseltä. Tiedättekö, sellaiselta jonka syötyään olet kylläinen ja tyytyväinen, mutta tuntuu että joku on pöllinyt teiltä femman.

Lingon valikoimista tosiaan löytyy monenlaista, erikoisuutena poropizza, josta taasen löytyi omaan makuuni kiinnostavaa vääntöä. Siitä huolimatta suosittelen itse listalta 13 euron hintaista, mielikuvituksellisesti nimettyä ”tomaatti & juusto” -pizzaa, sillä yksinkertaisilla täytteillä pizza on useinmiten parasta jos perusasiat ovat kunnossa.

Pahoittelut taas kännykkäkuvasta kaikille, mutta ehkä täytteiden kaoottisuus välittyy tästä erityisen hyvin. Ensi kerralla taas järjestelmäkamera mukaan.