Going Greek

Going Greek

Helsingin Kallioon, aivan omille nurkille avasi tänään GoingGreek – pieni 12 asiakaspaikan kreikkalainen ravintola. Paikka tarjoaa paitsi gyroja, myös kovasti muodissa olevia kulhoannoksia.

Itse päädyin lammasgyroon (12e), lisukkeena paahdetut kurpitsat (4,50e).

Oma ongelmani on gyrojen kanssa, ettei omaa kokemusta niistä kovin paljoa ole, muutamaa napolilaista katuruokakokemusta lukuunottamatta. En siis ole paras ihminen arvioimaan, kuinka lähellä tämä on alkuperäistä kokemusta, mutta itse miellyin tarjontaan. Omassa gyrossani miellytti kovasti alun raikkaus ja tuoreus, joka vaihtui pieneen pettymykseen lampaan tullessa vastaan – joka olisi tarvinnut pientä kirpeyttä tai lisää mausteita. Nyt se maistui ”vain” lampaalta, joka tietysti sellaisenaan on hyvää – mutta leivän täytteenä tuntui vähän pettymykseltä. Annoin kuitenkin palautetta itse tekijöille ja paikassa luvattiin tätä(kin) palautetta kuunnella. Muistetaan siis antaa palautetta aina kun kysytään, miltä maistuu. Ensi kerralla kokeilen puheiden mukaan mausteisempaa kanavaihtoehtoa.

Varsinainen oma lempparini kuitenkin on paahdetut kurpitsat. Ehkä epäilin näiden toimivuutta ensin, mutta niiden kanssa tarjoiltu dippi oli kerrassaan loistava. Maut täydentävät toisiaan erinomaisesti ja vaikka paahdetun kurpitsan suutuntuma on vaahtomuovin tasolla, on sen maku tällaisessa paikassa erinomainen.

Yleisenä kritiikkinä tottakai voi sanoa, että 16,50 euron ateriana kokonaisuus on melko arvokas, jopa kallis – mutta toisaalta lisukkeineen ateria toimi hyvin ja täytti kovankin nälän.

Ilmapiiristä kuitenkin vahva plussa, paikan sisustus on mahtava, eikä paikka nyt ole tarkoitetukaan pitkään illanistujaisiin. Plussaa myös, että pienen salipuolen nurkassa on asiakkaille ilmainen kuplavesihana, jonka vieressä on tuoreita yrttejä ja appelsiinilohkoja juoman virittelyyn.

Kannattaa käydä kokeilemassa.