Elmo Sport Bistron juustoburger

Elmo Sport Bistron juustoburger

Kuvauskeikka toi nälkäisen turistin ydinkeskustaan ja eilen saamani vinkki Elmo sport bistrosta piti käydä tarkistamassa. Paikan listalta löytyy sitä mitä urheilubaarista voi kuvitellakin, eli pizzaa, burgereita, sormisyötävää ja muutamia salaatteja. Erikseen mainittuna tarjolla on myös erillinen ”puuhiiligrillistä”-lista, jossa mm. entrecote ja rapuvartaita. Valikoimaa siis riittää, mutta hintataso yleisesti liikkuu ketjuravintoloiden tasolla.

Valitsin suosituksesta pekoni-juustoburgerin (15,50e) joka saapui pöytään tilauksesta 15 minuutin päästä ollessani ainoa asiakas.

Burgerin makumaailmassa on juuri sitä mitä pitääkin, juustoa ja pekonia, mutta pihvi on lipsahtanut ylikypsäksi ja jättää toivomaan enemmän. Mausteet ovat kohdallaan ja myös kastikkeita on sopivassa suhteessa. Omaan makuuni salaattia tosin on liikaa, jonka poisjättäminen olisi myös kohtuullistanut burgerin kokoa.

Ranskalaiset ovat juuri sopivan rapeita ja kypsiä – mutta muutoin kovin tasapaksuja. Jos tiskillä lisukkeen lajia oltaisiin kysytty, olisin ottanut listalta löytyviä bataattilastuja.

Täysin ruoan ulkopuolisista huomioista myös sen verran, että istuessani ikkunapöydässä koko rakennus tuntuu vavahtelevan jatkuvasti. En tiedä mikä sen aiheutti, mutta jotenkin hassua saada persehieronta saman hintaan.

Pohjimmiltaan Elmon burgerista jäi tyytyväinen olo, mutta jotakin silti olisi tarvinnut lisää. Se on vallan oiva esitys ravintolaburgeriksi, mutta ei tee mitään mieliinpainuvan erinomaisesti. Jos se olisi pari euroa edullisempi, saisi se 4/5, mutta nyt hinta-laatusuhde ei aivan kohtaa (plus virvoitusjuomista veloitetaan lähes hanaoluen hintaa) ja arvio putoaa aivan himpun 3/5 puolelle. Siitä huolimatta, kyseessä on turvallinen valinta jos liikkuu ydinkeskustassa ja haluaa katsella urheilua ravinnon absorboinnin yhteydessä.