Stone’sin hirviburger

Stone’sin hirviburger

Ei liene ole mikään salaisuus, että en henkilökohtaisesti koe Helsingin Keskuskadulla sijaitsevan Stonesin saavuttaneen mitään vau-elämyksiä ruokansa suhteen. Tällä kertaa kuitenkin minut suorastaan pakotettiin maistamaan paikan hirviburger (18,50e), joka kieltämättä antaa ainakin luvan odottaa vähän enemmän.

Burger saapuu pöytään normaalinvilkkaan tiistai-illan puitteissa alle 15 minuutissa ja ensivaikutelmaltaan on lievä pettymys. Annoksen sämpylä on sitä mitä paikan burgereissa on aiemminkin näkynyt – jopa niin vaalea, että se vaikuttaa raa’alta. Sitä se ei kuitenkaan ole ja maistuu ihan pätevältä, mutta samalla parempiakin vaihtoehtoja kenties olisi tarjolla.

Annokseen on jostain syystä laitettu volyymia oikein kunnolla taittelemalla täysin turha salaatinlehti sämpylän väliin, jonka alta paljastuu mediumina tilattu, mutta läpikypsäksi paistettu pihvi. Maku on siitä huolimatta odotusten mukainen vaikka lihaan on ilmeisesti sekoitettu myös muuta lihaa? Pihvin koko jää jo pieneen sämpylään verrattuna kolmanneksen vajaaksi.

Omena-puolukkahilloke ei ruokalistalta luettuna juuri säväytä, mutta annoksessa se toimii yllättävän hyvin. Voisi sanoa jopa erinomaisesti, se kun kombottaa itsekseen melko tylsänoloisen timjamimajoneesin kanssa.

Stonesin hirviburger toimii kovaan nälkään, mutta jää todella monessa suhteessa kokemuksestaan vajaaksi. Ensinnäkin toki jos henkilökunta kysyy tilattaessa millaisena pihvi saisi olla, olisi myös hyvä saada se sellaisena pöytään. Toisekseen, 18,50e hintaisena annos on aivan liian pieni ja hyppysellinen (pussista otettuja?) juureslastuja tuntuu lähinnä vittuilulta lautasella burgerin vierellä. Komponenteista nousee esille erinomainen hilloke, mutta näissäkin annoksissa soisi keskittyvän olennaisuuksiin ja tarjoavan asiakkaalle hinnan katteeksi lisukkeita hampurilaisen rinnalla, ei sen sisällä. Burgerissa on paljon lupausta, mutta sen hinta-laatusuhde on niin huono, että se ei ansaitse enempää kuin 2/5.