Samesame – but different

Samesame – but different

Oon joskus miettinyt, kuinka pitkälle ihmiskunnan kehitys voi mennä mainosmiesten käsissä, mutta ilmeisesti jonkinlainen lakipiste on saavutettu ravintoloiden nimeämisessä. ”SameSame – but different” lienee nimi, jolla kukaan ei kutsu ravintolaa sen löytämisen jälkeen. En edes minä, koska nimihirviön kirjoittaminen uudestaan olisi vain ihan helvetin typerää. Kun tässä artikkelissa viitataan jatkossa ravintolaan vain ravintolana – lukekaa otsikko uudestaan, jos unohdatte mistä paikasta oli kyse.

Mutta.

Olipa eräänä kauniina kesäiltapäivänä tarve löytää jälleen kerran ruokailupaikka ja polkuni lounasseuran kanssa vei Punavuoreen. Tarkemmin sanottuna ravintolaan, joka kuvastaa oman tyylisuuntansa nimikkeellä aasiamix.

Korkealentoinen nimeämiskäytäntö vain jatkuu myös ravintolan sivuilla olevassa kuvauksessa, jossa vilahtelevat sanat miksaa, chillaa ja must. Tämä on kuin Punavuoresta kasvaisi 20 vuoden tauon jälkeen ihan uusi markkinointimiesten pöhinäbingo, jossa hirvittävässä hypehuumassa saadaan miljoona pientä punttiin kun ajatellaan lukemattomien kaupunkilaisten innostuvan lukiessaan uuden muotisanan aasiamix – eikä tajuta, että kaikki luulevat sen vain tarkoittavan Alepan pähkinälajitelmaa.

No. Terminologiat sikseen. Kieli kehittyy ja me toivottavasti siinä mukana. Yritetään vaan olla ottamatta takapakkia.

Paikka itsessään sijaitsee vallan aurinkoisella paikalla Tehtaankadun ja Perämiehenkadun kulmassa ja ravintolan ulkoilme on vallan kiinnostava. Voisi sanoa jopa fresh. Terassille paistaa aurinko ja tiskiltä tehdyn tilauksen jälkeen ruoka saapuu suhteellisen nopesti, noin 10 minuutin jälkeen. Salmon Teriyaki (14,50e) ei ensivaikutelmalta vaikuta mitenkään runsaalta annokselta, mutta kokemus kertoo, että suuri osa sen viehätyksestä on itseasiassa usein turhana lisukkeena pidetyssä riisissä – joka onkin koostumukseltaan erinomaista. Itse lohi on kypsennetty oppikirjamaisesti ja siitä ei ole mitään pahaa sanottavaa. Itseasiassa koko annos on kokonaisuudessaan teknisesti loistava, ettei sen valmistuksesta voi sanoa mitään kriittistä.

Ehkäpä juuri omanlaisessaan tylsyydessä ei koskaan kannattaisi valita lohta ruoaksi – joten katselin vähän kaihoisasti lounasseurani valitsemaa Korean Fried Chicken (13,90e) -annosta. Se kuulemani mukaan oli makoisa, mutta turhan pieni annos lounasnälkään – joka kritiikkinä oli osuva myös omaan annokseeni. Tämä ei selkeästikään ole mikään mättöpaikka ja 3500 kilokalorin päiväannosta tarvitsevat raksaduunarit asioivat muutenkin varmasti muualla.

Vaikka palvelu on vallan ystävällistä ja osaavaa, puuttuu kokemuksesta se jokin. Lounasannoksena hinta ei tunnu oikein täsmäävän annoksen koon kanssa ja tietynlainen tylsyys (josta toki saan syyttää osaksi omaa valintaani) haittaa. Olen syönyt makoisampaakin teriyakilohta, eikä tällä näytöllä päästä sinne suosituksiin asti. Kokonaisuutena virheetön annos, mutta samalla myös sieluton.

3/5