Saint Tortillas (6k)

Saint Tortillas (6k)

CHIPOTLE POLTTAA AINA KAHDESTI

Yksi nopean ruokailun lempparipaikkojani on Kampin keskuksen 6k, johon jokin aika sitten vaihtui nyhtökaurapaikan tilalle lupaavalla nimellä siunattu Saint Tortillas.

Vaikka paikka korvasikin vegaanien tutkan alta ilmeisen nopeasti vilahtaneen nyhtökaurapaikan, ei tuota raaka-ainetta ole unohdettu. Paikka nimittäin tarjoaa subwaymaisesti kompontentteja useaan eri makuun, annokset rakentuvat joko burritoon, tacoihin, kulhoihin tai quesadilloihin. Täytteeksi on niin kanaa, possua, nautaa kuin nyhtökauraakin. Pienen alkupökkelöinnin jälkeen päästyämme asiaan valitsin niistä klassisen burriton savuchili-tomaattikastikkeessa kypsytetyn kanan kanssa (9,70e). Annoin muiden täytteiden kanssa asiakaspalvelijalle vapaat kädet, kunhan ensin pyysin olla laittamatta sisälle riisiä (joka oli hyvä ratkaisu). Vaikka innostun aina hyvästä salsasta (enkä tarkoita tanssia), niin päätökseni hyväksyä suositus paikan chipotlesta tavallaan negatoi mahdollisuuden nauttia pico de gallo -salsan mauista.

Pötkylä päätyi pöytään noin viidessä minuutissa ja valmistusvaiheessa parasta antia oli juurikin se havainto, että paikka tekee itse tortillat omalla prässillä, asiakkaan seuratessa vierestä. Yhtään tuoreempina ne eivät siis paketointimateriaalisiksi voisi päästä.

Ensipuraisulta paikan tortilla antaa luontaantyöntävän säväyksen. Valmistortilloihin tottuneelle tuntuma on kuin purisi märkää tiskirättiä, mutta hetken mussutuksen ja pohdinnan jälkeen totuus valkenee. Pehmeydestään huolimatta Saintin tortilla ei hajoa sisustan kastikkeista huolimatta, jonka varmistaa myös taikinan oiva sitko. Jos hakisin vertailukohtia, vertaisin tähän pakastepizzan ja tuoreen napolilaisen pizzapohjan eroa. Myös maku on kohdallaan, vaikka sisukset tottakai valtaavatkin makunystyrät.

Tortillat tehdään paikanpäällä itse. Tässä se lämpölevyllä prässäämisen jälkeen.

Myönnän, en tunne tuoretortilloja kovinkaan hyvin, mutta en muista ikinä sellaisiakaan maistaessani saaneeni näin sitkoista versiota. En nyt sanoisi tätä edes miinukseksi, mutta hampaisiin jäi syömisen yhteydessä sellainen vähän liimamainen tuntuma, sellainen samankaltainen kuin oikein huonosta makkarasta.

Aineksista on kovin vaikea sanoa juuri mitään muuta, kuin että kaikki ainekset synkkaavat hyvin yhteen. Toki valitsemani kana oli itsessään maukasta vaikka mustapavut ja maissi taisivatkin olla säilykekamaa (?). Chilifanaatikoille tiskiltä löytyy lisämaustetta vaikka minkä, mutta jo paikan chipotle soittaa sisuksissani sambaa sataprosenttisella varmuudella hiukan myöhemmin. Niille, jotka eivät tulisia ruokia lainkaan harrasta, tämä siis varoituksen sanana – annoksesta saa varmasti myös raikkaamman valitsemalla täytteisiin vain kevyet kastikkeet.

Tämän kokemuksen ja annoksen perusteella Saint Tortillas on todella oiva pikainen lounaspaikka. Se ei hienostele tai koreile yhtänä millään, vaan on tiukka paketti kovaluokkaista ravintola joka jörnii sisuksiisi kuin raivotautinen mäyrä.

En jaksanut syödä loppuun. Luulin pienemmäksi. Kannattaa myös varata servettejä, sillä varsinkaan loppuvaiheessa tämä saattaa sotkea kädet.

Arvosanana 4/5, mutta jos käyn uudestaan ja toinen kokemus on yhtä hyvä, saatan nostaa tämän vitoseen. Suosittelen kokeilemaan ja myös jakamaan kokemuksen tämän kommenteissa.

P.S: 6k:lle noin kollektiivisia terveisiä: Suuri osa asiakaspöydistänne oli lauantaina klo 14 aivan saastaisessa kunnossa ja laittakaa selkeät laput/kyltit sinne roskasäiliöihinne mitä mihinkin pitää laittaa. Metallinkeräys olisi varmasti ihan kohdallaan myös, varsinkin kun nyt tuli paikka joka tarjoilee ruokansa foliossa.