Ravintola Mas & Club Sandwich

Ravintola Mas & Club Sandwich

Muutama päivä sittten olin ydinkeskustassa ja minulla oli tunnin verran aikaa tapettavana. Päätin osan siitä käyttää myöhäiseen lounaaseen ja koska välittömässä läheisyydessä oli myös Ravintola Más, päädyin kokeilemaan sitä.

Saavuin paikalle tasan kahdeksan minuuttia ennen lounasajan loppua ja keskelle lähes tyhjää ravintolasalia. Lounastaan lopettamassa oli yhteensä neljä ihmistä kahdessa eri pöydässä. Missään ei näkynyt kuitenkaan ruokalistaa ja paikalle osunut asiakaspalvelijakin vaikutti vähän yllättyneeltä saapumisestani. Hän kuitenkin ohjasi minut ruokalistan pariin, josta valikoitui Club Sandwich (15,90e)

Ruoan saapumisessa kesti lopulta puoli tuntia joka syyksi selvitettiin ystävällisesti lopulta keittiön tietokatkos. Samaan vauhtiin kerrottiin myös, että venyneestä odotusajasta johtuen, talo tarjoaa paitsi juoman, myös koko annoksen.

Tämä oli erittäin hyvä esimerkki muillekin ravintoloille siitä miten tilanne pitää hoitaa. Puolen tunnin odotusaika on missä tahansa ravintolassa todella pitkä ja varsinkin tilanteessa jossa mitään ruuhkaa ei ole. Samoin myös se, että asiakaspalvelija kertoo hyvityksestä heti, eikä vasta aterian jälkeen – tällä vältetään se, että asiakkaalle ei jää ylimääräinen odottelun aiheuttama mielipaha hautumaan ruokailun ajaksi.

Annos on rakennettu perinteisen klubileivän mukaisesti, mutta leipäviipaleita on kolmen sijaan kaksi. Välistä löytyy klassisesti majoneesia, tomaattia, salaattia, grillattu kananfilee ja paistettu kananmuna. Usein klubileivän välissä nähty pekoni on vaihtunut tässä ilmakuivattuun kinkkuun ja leivän päälle on vielä seivästetty paahdettu padrón-paprika.

Itse leipä ja suuri osa lisukkeista on varsin tavanomaisia, jopa tylsän turvallisia. Mikään makujen ilotulitus klubileipä nyt ei muutenkaan ole koskaan ollut, mutta pelkästään hyvälaatuinen kananfilee ja ilmakuivattu kinkku tuovat makuun paljon lisää.

Myös annoksen muut osat ovat toimivia, mutta eivät räjäytä millään tasolla hymyä kasvoille. Erikoismaininta mustepullomaisesta ketsupin dippausastiasta.

Pohjimmiltaan Masin klubileipä on toimiva annos, jossa ei ole ilmakuivatun kinkun yllätyksellisyyttä lukuunottamatta mitään fiiniä tai ainutlaatuista. Parhaimmillaan se vain tarjoaa vaihtoehdon aina ja kaikkialla nähdyille hampurilaisille, eikä tee sitä edes mitenkään huonosti. 3/5.

[vifblike btntype="html5"]