Ristorante Momenton wieninleike

Ristorante Momenton wieninleike

Tänään matka vei jälleen lukijoiden suositusten mukaisesti itään ja kohteeksi valikoitui Itäkeskuksen Ristorante Momento, jossa huhujen mukaan myös tarjoiltaisiin wieninleikettä.

Ensivaikutelmaltaan Momento ei sanottavasti anna niinkuin mitään sävähdyttävää momentoa. Paikka vaikuttaa kiireiseltä ja persoonattomalta, mutta henkilökunnan ote työhönsä on reipas ja ystävällinen. Seinällä olevaan isoon hintalistaan vilkaistaessa asenne kuitenkin muuttuu – kaikki hinnat tuntuvat olevan lounasruokailun tasolla. Leikkeet 9-11 euroa, häränpihvit 10-16 euroa.

Ei paha, mutta puhutaan toki itäisen Helsingin hintatasostakin. Kahden kympin annoksen on syytä olla täällä todella hyvä.

Oma sekoiluni lisukeperunoiden tilauksessa aiheutti tilauslappuseen ilmeisesti sen verran suttua, että en saanut kumpaakaan pohtimistani perunoista – joten pöytään saapui annos ranskalaisilla.

Annoksen ulkonäkö oli mitä hinta antoi ymmärtää – varsin ammutun näköinen. Lounasruokasalaatilla oli täytetty lähes puolet lautasesta ja hiukan kunnianhimoisesti lautaselle oli saateltu viimeiseen lepopaikkaansa myös keitettyjä miniporkkanoita. Kumpaakaan näistä ei juuri tehnyt maistamista enempää absorboida, sillä varsinkin porkkanoista oli onnistuttu tehdä esimerkillisen mauttomia.

Leikkeen päällä oleva sitruuna oli varsin runsas. Paksuutta sen verran että siitä kaiken mehun saaminen vaatii melkoista sorminäppäryyttä. Vinkiksi ravintolalle: sitruunasta saa vähän ohuempiakin viipaleita tai vaikka lohkoja. Mukava kuitenkin huomata, että sitruunankulutusta ei ainakaan himmailla.

Kaprikset ja anjovis ovat myös mitä ovat. Peruskauraa ja suoraan purkista. Ei mitään mainittavaa suuntaan tai toiseen.

Leike itsessään toki tämän hintaiseksi yllättää. Paistopinnat ovat nimittäin molemmin puolin ihan mukiinmenevät pientä hiiltymistä lukuunottamatta, eikä muussimaiseen leivitykseen ole sorruttu. Leike toki on aika vaatimaton, possua ja ei muutenkaan ihan ykkösluokkaa – mutta pohjimmiltaan ihan ok maustettu ja paistettu. Olen syönyt paljon huonompiakin, joista olen maksanut paljon enemmän.

Pohjimmiltaan Momento on sieluton perheravintola lounasruokalan hintatasolla. Tämä wieninleike ei ole tästä poikkeus ja vaikka se on rasvaprosentteineen ihan hyvä lajinsa edustaja, jättää se syöjänsä sieluun vielä wieninleikkeen kokoisen aukon.

Ihan hyvä pelkkänä ravintona, mutta elämyksestä jäädään pitkälle. Wieninleikkeenä 2/5, ravintona 3/5. Momento ansaitsee kuitenkin toisen käyntikerran – silloin lautaselle jotain vaativampaa.