Hesburgerin Arizona

Hesburgerin Arizona

Taannoisen kebabkatastrofin jälkeen vaati melkoista uskallusta lähteä lähihesburgeriin eineelle, mutta mitäpä en tekisi yleisen hyvän vuoksi.

Testiin siis tänään meni turkulaisen Hesburgerin kampanjapurkeri ”Arizona”.

Vaikka monet kenties kuvittelevat Arizonan makujen nyt olevan Hesburgerissa ainutlaatuinen mahdollisuus, niin rikotaanpa ensimmäisenä vähän kuvitelmia. Arizona saapuu nimittäin tuttuun pikaravintolaamme ainakin kerran vuodessa, kenties kaksikin. Se on kampanjatuote, jota mainostetaan aina silloin kun mitään muuta ilmeisesti ei ole keksitty. Ehkä Hesburger kertoo mikä asian laita tarkalleen on.

Jokatapauksessa, kyseessähän on yhdellä pihvillä varustettu leveämmänpuoleinen, täysin sellainen purkeri mitä Hesburgerilta voisi odottaakkin. Haalea perussämpylä, prosessoitu pihvi – joiden välissä kaksi tomaattiviipaletta, salaattia, pari suolakurkun viipaletta ja niin paljon majoneesia, että voisi luulla Pupu Tupunan runkanneen burgerin väliin. Ai niin – ja tietysti ne kaksi sipulirengasta, jotka tekevät tästä muutoin ihan tavallisesta burgerista Arizonan. Koska Arizonassa ilmeisesti syödään paljon sipulirenkaita.

Maku itsessään on mitä odottaa saattaa. Majoneesia. Paljon majoneesia. Jossa halvan hampparisämpylän sitkoa hiilihydraatteineen. Ja siellä seassa jossain sillointällöin sipulirenkaan paneroitua kuorta.

Mitä tästä siis sanoisi. Perussettiä, jossa kiva myyntinimi. Itse burgeria kiinnostavampaa (ja todennäköisesti makoisampaa) on mutustella kysymystä siitä, miten helvetissä Hesburgerin tuotekehitysosasto on alunperin päätynyt valitsemaan nimen ”Arizona” tähän burgeriin. Koska Kouvola oli jo varattu ja kaikki muiden paikkojen asukkaat tarpeeksi fiksuja nostakseen äläkän siitä, että heidän asuinpaikkansa nimellä ratsastetaan tällaista myyden?

Totuuden nimissä ei tämä nyt niin huono ole. Paitsi jos se asetetaan mitä tahansa muuta burgeria vastaan. Pikaruokaburgerina 2/5, ruokana -3/5, paprikamajoneesin kuljetuslavettina 3/5.

Viime kerralla kun kebabburgeria testailtiin, löytyi jostakin kivien alta niitä oman elämänsä sankareita jotka kommentoivat jotain ”miksi mennä heseen ja sitten pettyä siihen mitä sieltä saa?” tms. Näitä kommentteja edelleen odottaen.

P.S: Turkulaisuutta ei edelleenkään laskettu arviossa haitaksi.