Chicos’n Korean Burger

Chicos’n Korean Burger

Sattuma vei allekirjoittaneen tänään Vuosaareen, tuohon pääkaupunkimme itäiseen helmeen. Siellä tarkemmin Chico’s Vuosaari-ravintolaan, jossa ilmaistuani hampurilaisfundamentalismini ja sen myötä preferenssini helposti (=käsin) syötäviin burgereihin, ehdotettiin minulle listalta löytyvää Korean Burgeria.

Korealaisuus ja burgerit eivät yhdisty omassa maailmassani täysin sujuvasti toisiinsa. Toki sielläpäin maailmaa varmasti burgereita syödään yhtälailla, mutta ymmärtänette mitä tarkoitan.

Annos tuli lounasajan loputtua nopeasti, alle 10 minuutissa ja tarjoillaan varsin nätissä kokonaisuudessa. Briossisämpylän välistä löytyy salaattia, taiteltu jauhelihasta tehty burgerlehtipihvi, pikkelöityjä kurkkuja ja kimchiä. Kaiken tämän lisäksi vielä korealaista BBQ-kastiketta.

Anteeksi nyt, kun sanon, mutta en ikinä olisi yksikseni tällaista valikoinut listalta. Vaikka ainesosat kuulostavat loistavalta – ne kuulostavat sitä kaikki erikseen eikä yhdessä burgerissa. Kaikenlisäksi ”burgerlehtipihvistä” tulee ensimmäisenä mieleen ABC-ketjujen taannoinen lehtipihviskandaali, mistä ei sen enempää.

En tosiaan tiennyt mitä tältä oli lupa odottaa, mutta ensipuraisulta burgerin maku lähinnä hämmensi. Maussa on makeutta, siinä on kirpeyttä ja ennenkaikkea – taiteltun maton näköinen ”pihvi” burgerin välissä tuntui ja maistui todella hyvältä. Briossisämpylä maistui siltä miltä pitääkin ja kimchi-kurkkuyhdistelmä toimii mainiosti.

Fundamentalismini kieltää minua edelleen puhumasta tästä hampurilaisena, mutta kaikenkaikkiaan tämä oli todella hyvä elämys. Kokemukseni korealaisesta ruoasta (kimchiä lukuunottamatta) on melko vähäistä, mutta ei liene väärin todeta, että tämä oli oikein hyvä ja maistuva burgeriannos – edusti se korealaista keittiötä taidolla tai ei.

Kokonaisuutena hintaansa (17e) nähden vahva suositus, 4/5.