Manhattan Steak Housen wieninleike

Manhattan Steak Housen wieninleike

Wieninleikekierrokset jatkuvat ja tänään kohteeksi valikoitui Manhattan Steak House eteläisellä Esplanadilla, aivan ruotsalaista teatteria vastapäätä.

Olen käynyt ravintolassa viimeksi joskus ehkä 15 vuotta sitten, joten muistikuvat olivat pitkälti hataria. Paikka ei tunnu kutsuvalta, sillä sisustuksen taso on hyvin lounasruokamainen. Lounasaikaan kahden jälkeen paikka oli vielä puolilaan, joten ainakaan asiakaspulaa ei Manhattanilla ole. Hyvä merkki, ellei puolet tuntuisi olevan ohikulkeneita turisteja.

Koska oli lounasaika, on myös annos lounaslistalta. Tämä oman arvaukseni perusteella tahtoo sanoa, että normaalisti 180-200 gramman painoinen leike olikin annoksessa 120 grammainen. Tämä toki kannattaa ottaa huomioon tätäkin lukiessa, mutta itse annoksen laatuun lounasruokailun halvemmalla hinnalla ei toivottavasti ole vaikutusta.

Itse palvelu toimi suhteellisen nopeasti. Annos saapui pöytään täsmälleen 15 minuutissa kuitin antamisesta ystävällisen toivotuksen saattelemana. Annoksen lisukkeiksi olisi ollut leegio erilaisia perunavaihtoehtoja, mutta valitsin klassisimman – eli paistinperunat.

Lisukesalaatti annoksessa oli melko mitäänsanomaton, mutta peruskuppilioden nahistuneisiin salaatteihin verrattuna keskivertoa parempi. Tai voisiko sanoa – useita tunteja tuoreempi. Itse perunat taas tuottivat pienen pettymyksen. Valmiiksi kuutioituja perunoita olisi voinut paistaa vähän rapeammiksikin – nyt isommat palat tuntuivat jopa vähän raaoilta. Mausteena leikkeeseen on sitruuna – kaprikset ja anjovis on tästä annoksesta jätetty pois kokonaan.

Itse leike läpäisi pohjatarkistuksen täysin pistein, eli leikkeen pohjaa ei oltu vahingossa poltettu ja kätketty se vain alapuolelle. Toki halpojen wieninleikkeiden helmasynti, eli pehmeämpi kuorrutus löytyy myös tästä leikkeestä pohjapuolelta. Sen korvaa kuitenkin leikkeen pinta, joka päällipuolella oli juuri sopivan suolaista ja jopa tasaisen rapeaa.

Leikkeen raaka-aineena on katajaisesti possu – ja se on nuijittu useampaan kertaan – tai vedetty jonkin mankelin lävitse, sillä se oli yksi ohuimmista mitä olen nähnyt. Ihan paperinohueksi sitä ei voi sanoa – tekstuuria riitti suupalasessa aina puraisuun tai kahteen.

Kaikenkaikkiaan Manhattan Steak Housen wieninleike osoittautui pienoiseksi yllätykseksi. Se on edullinen, se täyttää lounasleikkeen vaatimukset – se on ”ihan hyvin” toteutettu, mutta mitään suurempia värinöitä se ei aiheuta. Olisi kiva sanoa, että tämä annos olisi se lounasruoka mihin ydinkeskustassa kannattaa suunnatta wieninleikettä halutessaan, mutta kaikesta huolimatta tämän syönnin jälkeen jäi vähän kusetettu olo.

Hinta ei ole kuitenkaan paha (10,20e) ja toteutus ihan ok. Siispä arvio 3/5 on paikallaan.