Pappa Peruna

Pappa Peruna

Pitkästä aikaa kiinnostaa taas kirjoitella tännekin, kun satunnaisen vapaapäivän täyttäneen pyöräilyretken etapiksi osui puolivahingossa Jätkäsaaressa sijaitseva, hiukan hämmennystä herättävällä tavalla nimetty Pappa Peruna.

Satunnaiselle ruokamatkailijalle paikka ei julkisivultaan anna mitään ensivaikutelmaa siitä, että tässä nyt oltaisiin helsinkiläisen gastronomian alkulähteillä – sillä niin ei tosiaan ollakaan. Paikan atmosfääri tuo mieleen nimittäin Subwayn – eikä tässä ole lainkaan pahansuopaisuutta. Paikka on siisti, pikaruokamainen ja annosten ainesosia on tiskissä esillä samalla tavalla.

Ravintolan ruokalistalla on myös salaatteja ja wrappeja, mutta nimensä mukaisesti perunaahan täältä tullaan noutamaan. Tilaan itselleni Barbeque Kanan (9,90e) ja kas kummaa – annos tarjoillaan siistille terassille vähän yli 10 minuutissa.

Paikan annokset tehdään uuniperunan päälle. Emme tarkkailleet valmistusta, mutta arvatenkin ison halkaistun perunan uunissakäynnin jälkeen siihen isketään voita ja juustoa – ja päälle asiakkaan haluamat täytteet. Todella simppeli kokonaisuus siis.

En ole koskaan pitänyt oikein uuniperunasta, mutta heti ensimmäisten haarukallisten jälkeen tämä nousi välittömästi omien uuniperunakokemusteni TOP 3:een. Ei sinänsä, että siihen listalle useampia aikuisiältäni olisi edes mahtunutkaan. Sen verran harvassa uuniperunakokemukset ovat olleet lapsuuden ummehtuneiden kokemusten jälkeen.

Pappa Peruna kuitenkin tarjoaa vallan kivan kokemuksen. Tietynlainen pikaruokamaisuus hämää, mutta ehkä tämän taustalla on tavoite tehdä konseptista jonkinlainen franchise-ketju. Jokatapauksessa olin itse annokseeni vallan tyytyväinen, mutta on päivänselvää, että perunan lisäksi suurin osa aineksista on valmistuotteita suoraan purkista. Itsessään tässä ei tietenkään ole mitään moitittavaa, mutta makumaailma on taatusti tuttu niin monesta muusta paikasta, että varsinainen idea – pihvi niinsanotusti, jää helposti paitsioon. Peruna nimittäin on onnistuttu saamaan vallan herkulliseksi.

Kun myös paikan palvelu on iloista ja ystävällistä, voi paikkaa suositella vallan mainiosti kokeiluun ja satunnaiseen pikkunälkään. Mitään suurta wau-elämystä se ei kuitenkaan tarjoa, mutta tähän mennessä Jätkäsaaren tarjonnasta se on paras tässä luokassa. Mieluummin tänne, kuin vastapäiseen Fafasiin.