REDI Momenton wieninleike

REDI Momenton wieninleike

Kolmannen kerran kauppakeskus Redissä eksyessäni päädyin ravintolamaailmaan, jossa odottelin työtoveriani sattumalta Momento-ravintolan ruokalistan kohdalla. Lueskeltuani sitä aikani kuluksi bongasin listalta wieninleikkeen, joten työperäisen keskustelun jälkeen, nopea lounas oli paikallaan.

Vaikka olen käynyt samaisen ketjun toisessa ravintolassa itäkeskuksessa leikkeen syömässä, odotin jotenkin valveutuneempaa otetta. Katsauksestani on jo kuitenkin yli vuosi aikaa ja jotenkin toivoin, että ravintola olisi ottanut palautteesta vaarin. En voi uskoa olevani ainoa, joka on pettynyt annokseen – ja varsinkin nyt kun yhtiö on avannut uuden paikan REDIin, niin syytä olisi skarpata.

Maksettuani wieninleikkeen (12,90e) kassalle kiinnittyy huomio ravintolasalin epäsiisteyteen. Puoli kahdelta iltapäivällä lähes kaikki vapaat pöydät ovat täynnä likaisia astioita ja mikä tavallaan hämmästyttävintä, henkilökunta kävelee niistä ohitse aivan kuin samalla ei voisi viedä lautasia mukanaan keittiön suuntaan. Istun erääseen tällaisista pöydistä ja sama tapahtuu 10 minuutin päästä annostani tuotaessa – lautanen kyllä ojennetaan iloisesti, mutta tarjoilija jättää täysin huomiotta sen, että pöydässä on likaisia tiskejä ennestään. Kuitenkin kääntyy takaisin pyydettäessä ja kerää ne ”kömmähdystään” pahoitellen.

Itse annos on juuri sitä mitä osaa odottaa. Leike on melko pieni, hyvin ohueksi nuijittu. Leivityksessä pientä epätasaisuutta, mutta paistopinta suhteellisen tasainen – tosin reunat jopa palaneet. Pinnan väri kuitenkin ihmetyttää ja epäilen pinnassa olevan jopa kurkumaa, mutta jos on, se peittyy maistettaessa eltaantuneelta maistuvan öljyn makuun. Hyvin leikatusta sitruunasta pieni plussa, kaprikset ja anjovis ovat varsin tavanomaiset, mutta lisäksi päälle on ripoteltu tilliä(!). Leikkeessä on huoltoasemaleikkeen brutaalia tuntumaa ja vaikka viimeisestä Momentosta on tosiaan aikaa, muistelen sen silloin olleen selkeästi toimivampi.

Lisukkeissakaan ei olla onnistuttu. Paistinperunat ovat latteita ja mauttomia – mausteet tuntuvat unohtuneen kokonaan, porkkanat tarjoillaan kylminä ja ylikypsinä, sekä lautaselle eksyneeseen salaattiin on truutattu jotakin etäisesti curryltä maistuvaa majoneesia.

Nämä huomioiden annos ei millään tasolla suoriudu kärkijoukkoon. Rakenteeltaan se ansaitsisi ehkä juuri ja juuri 2/5 arvosanan, mutta leikkeen eltaantunut maku pudottaa sen reilusti 1/5 puolelle.