Mezame

Mezame

Helsingin keskustan ketjuttomien ravintoloiden tarjonta ei osoita useinkaan vahvistumisen merkkejä ja ne, jotka onnistuneesti toimivat ketjujen ulkopuolella, onnistuvat olemaan iltapäivisin kiinni. Eli juuri silloin, kun nälkäiset läppärinomadit ovat liikkellä ydinkeskustassa. Poikkeus tähän on Lönnrotinkadulla sijaitseva Mezame, joka edustaa sangen tervetullutta ravintolagenreä, itäisen välimeren mezeilyä.

Vierailuaika osui arkitorstaille ennen kello viittä, jolloin ravintolassa ei ollut ristiinsielua. Ruokalistoja ei ollut kovin näkyvästi esillä, mutta paikasta löytyi laajemman luokan noutopöytä, jonka tarjonnassa varsin odotettavia aieksia. Hummusta, tsatsikia, baba ganoushia, tabboulehia, leipää jne. Tämän lisäksi löytyy riisiä ja kolmea lämmintä ruokaa – kana-, liha- ja kasvisvaihtoehto.

Lämpimät ruoat toimivat mainiosti, mutta kuten niin usein, varsinainen vaikutus löytyy mezejen parista. Useimmat aineksista ovat tuoreita, mutta esim. hummuksessa on kovin purkkimainen maku – ainakin samankaltaista olen tottunut löytämään säilykepurkkitavarana, mikä ei välttämättä ole negatiivinen asia. Tietyllätavalla hengettömyyttä aineksista kuitenkin löytyy, eikä millään päästä briljanteeraamaan. Suurin miinus rapsahtaa valmisleivästä joka toki ajaa asiansa, mutta kun mezeillessä on tottunut leivän olevan ruokailun tärkein elementti, pakottaa se myös muita aineksi alaspäin, kun se tarjoillaan muovipussiin pakattuna. Tämän vastapainoksi tosin tiskistä löytyy erinomainen punajuuritahna, jota olisi voinut nautiskella pelkästään sellaisenaan.

Kaikenkaikkiaan Mezeme ei aiheuta wau-efektiä, mutta se tekee sen minkä se lupaa. Siisti paikka, hyvä palvelu ja toimiva buffet-tarjonta antaa matalalle hinnalle (10e) erittäin hyvän hinta-laatusuhteen, eikä paikasta lähtiessä tunne itseään lainkaan huijatuksi. Päinvastoin, ihmettelee miksi paikka on tyhjä ja miksi siitä ei ole kuullut aiemmin. Arvosanana kolmosen ja nelosen väliltä pelkästään leivän sieluttomuus kääntää valinnan arvosanaan 3/5.

Erinomainen vaihtoehto alueella nopeaan ja edulliseen lounaaseen.