MAT pizzetta

MAT pizzetta

MAT Catering on ilmeisesti ruotsalaislähtöinen yritys, joka on avannut jossain Iso-Robertinkadun remonttien välissä ruokakauppa-kahvila-ravintola-cateringin Roballe. Tänään sattumalta siellä päin liikkuessa tuli pikaisesti käytyä paikanpäällä.

Ensivaikutelma paikanpäällä on lievä shokki. En tiedä, onko minusta tullut vain lopultakin keski-ikäinen, mutta 1980-luvun lastentarhasta, bussiterminaalista ja Esson baarista pöllitty kalustus ei itseäni välttämättä saa paikanpäällä viihtymään. Tosin tällä kertaa ei tarvinnutkaan, koska ainoa tarve oli istua hetki paikallaan – juuri sen verran, että ehdin ravitsemaan itseäni jollakin pienellä.

(”that’s what she said”-vitsi tähän)

Tiskiltä valikoitui pizzetta (4e), joka näytti sopivan ruokaisalta ja sopivan kokoiselta pikkunälkään. Maksu kahden pirtsakan kassahenkilön kautta ja odottamaan pöytään. Lätty saapui pöytään lankulla muutaman minuutin päästä, nopeudessa ei siis valittamista.

Ensivaikutelma Matin pizzettasta on erittäin hyvä. Pohja oli ohut, sekä sopivan rapea. Täytteitä monen mielestä olisi ollut niukasti, mutta omasta mielestäni tämä olisi ollut pilalla jos täytteillä oltaisiin pilattu mahdollisuus maistaa myös juusto ja itse erinomainen pizzapohja.

Pikkuruokana erittäin positiivinen kokemus ja juuri sellainen, jonka voi kiireessä napata vaikka mukaan kävellessä syötäväksi. Arviona 4/5 – söisin varmasti uudestaankin ja juuri tällaista pikkusyötävää sopisi olla Helsingin jokaisessa kahvilassa.