Hey Poke!

Hey Poke!

Pikalounas keskustassa päätyi tänään Hey Pokeen, tuohon citycenterin kakkoskerroksessa olevaan ravintolaan, joka on yksi niitä harvoja jossa en ole vielä käynyt. Paikka on kahden jälkeen typötyhjä, joten tilaa löytyy. Tiskillä seisovasta ruokalistasta löytyy valittavaksi lohiversio bowlista, josta myös kaksi eri kokoa. Kannustavasti small ja regular, josta valitsen suuremman (14,90e). Hiukan rapeahkolta kuulostava hinta hiukan hämäännyttää, mutta muistutan itseäni, ettei tässä olla nyt S-Marketin salaattibuffassa, vaan yhdessä Helsingin kalleimmilla liikepaikoilla sijaintiaan pitävässä hipsterihenkisessä salaat…. anteeksi, bowl….. anteeksi, havajilaisessa pokepaikassa.

(sanoinko jo, että ”pokepaikka” kuulostaa jotenkin väärältä)

Jokatapauksessa, valitsemassani annoksessa on monenlaisia ainesosia. Lehtikaalta, lohta, macadamia-papuja ja punasipulia. Monen muun lisäksi. Annos saapuu todella nopeasti, mikä lienee ei ole ihme – ainesosat on kuitenkin keittiössä misottu valmiiksi ja kypsentämistä tarvitsematon annos on helppo kasata – varsinkin muiden asiakkaiden puutteessa. Palvelu on asiallista ja nopeaa, lievä pinnan alla kytevä tuttavallisuus johtunee enemmän lounasseurastani joka on henkilökunnalle selvästi tuttu näky.

Annokseen siirryttyäni ensimmäisenä pistää silmään lehtikaalin suuri määrä. Syystä tai toisesta sen määrässä ei olla pihistelty, mutta ainekset tuntuvat olevan pääosin hyvin tasapainossa toistensa kanssa. Jopa lohta on riittämiin, eikä muutamaa palaa päällimmäisenä. Puolet annoksesta on seesaminsiemenillä koristeltua riisiä.

Lounas meni onnekseni pääsääntöisesti muissa aiheissa kuin ruoan arvioinnissa, mutta päällimmäisenä annoksesta jäi hiukan vajaa tunne. Kovaan nälkään ”regular” ei tuntunut riittävältä ja annoksen valinta oli omalle maulleni hiukan sivussa, josta saan syyttää itseäni. Raaka-aineet on selkeästi valittu huolella jo lopputulos on raikas ja tuore – itse jäin kuitenkin kaipaamaan vahvempaa ja voimakkaampaa vaihtoehtoa, joka tuntuu vähän hankalalta, koska kyse on kuitenkin periaatteessa vain salaatista riisillä. Tämä paikka kaipaisi toisen käynnin ja siksi se ehkä sen saakin. Siihen asti, pysyn arvosanassa 3/5.