Ghost Grills

Ghost Grills

Keväällä 2019 Hakaniemen metroasemalla avasi Classic & Vegan, jonka kävin aikanaan koeponnistamassa. Päädyin silloin lopettamaan kirjoituksen siitä, ettei metroaseman välitasanne ole maailman helpoin liikepaikka. Nyt, tuota ravintolaa ei enää ole ja sen tilalle on avannut Ghost Grills.

Verkkosivujen antama vaikutelma ei ole kovin mairitteleva. Tuntuu kuin jokainen perustason kebabberia tässä maassa käyttäisi ihan samaa julkaisujärjestelmän pohjaa verkkosivuissaan. Tästäkin huolimatta päätin käydä paikalla heti kun tilanne sen mahdollistaisi.

Se tapahtui muutamaa päivää myöhemmin kulkiessani paikan ohitse samalla päätökseni muistaen. Oli myöhäinen iltapäivä ja ravintola oli täysin tyhjä. Tiskillä oleva nuori tarjoilija jutteli samaan aikaan kärttyisen miehen kanssa kävellessäni sisään ja ystävälliseen, mutta hiukan häkeltyneeseen sävyyn tiedusteli mitä haluaisin ruoaksi.

Päädyin kanawrappiin (11,90 €) ja juomaan (3,20 € / tölkki) ja raahasin itseni täsmälleen samaan pöytään kun kolme ja puoli vuotta aiemmin. Kalusteetkin taisivat olla samoja. Muistelin samalla, kuinka silloin ajattelin täsmälleen samoin. Tietynlainen valmius pettymykseen jännitti nytkin rintaani.

Annoksen saapumisessa kesti lähes 15 minuuttia, mikä tämäntyyppisessä ruoassa oli hiukan kummallista. Ehkä keittiö ei odottanut ketään tähän aikaan (puoli neljältä torstaina) ruokailemaan? Toisaalta, tulin itse tapani mukaan rauhalliselle lounalle, joten en laittanut pahakseni pientä mahdollisuutta keskittyä töihin ennen ruoan saapumista.

Ja sieltä se sitten saapuikin. Hyvin tyypillinen wrap-annos, jota on totuttu näkemään niin monessa paikassa. Pariloitu ja leikattu kahteen osaan – ja lautaselle laitettu näön vuoksi ihan samoja kasviksia, kuin mitä wrapissa on muutenkin sisällä. Kätevää!

Ensipuraisulta kävi melkein heti selväksi, että tässä on wrappien Volvolla ajava, Espoossa asustava, insinööri-Korhonen. Niin tavanomainen ja keskinkertainen joka voi olla. Pientä täytteiden toispuoleisuutta lukuunottamatta rakenne oli kohdallaan, täytteet olivat tuoreet – mutta se tärkein, eli maku loisti poissaolollaan. Tai siis tuossa liioittelin – maku oli tottakai läsnä, mutta se oli yhtä säväyttävää kuin katsella harmaaseen betoniseinään teipattua valkoista A4:sta taiteena.

Paikka tosin mainostaa kovasti piripiri-mausteitaan, mutta tässä annoksessa sitä ei selkeästi ollut. Olisi kannattanut. Ei olisi ensimmäinen paikka joka peittää raaka-aineiden kaikki maut ylimääräiseen maustepilveen.

Pidän paikasta ja toivoisin ravintolalle pitkää ikää, mutta tämän makustelun perusteella ei vaan oikein nyt natsaa. Sinänsä mitään vikaa ei paikan suorituksesta löydy (jos massiivista keskinkertaisuutta ei lasketa sellaiseksi), mutta jo sadan metrin säteellä Hakaniemestä löytyy monta paikkaa jossa voi kokea saavansa samalle rahalle paremman vastineen.

Tähän ei pety, mutta lähtiessäsi ajattelet jääneesi jostain paitsi. 3/5.