DaVinci

DaVinci

Helsingissä on melko harvassa hyvät italialaiset pastaravintolat, eikä tämänkertainen arvio tee myöskään tässä havainnossa poikkeusta. Kokeilussa nimittäin oli Hakaniemessä sijaitseva DaVinci Ristorante.

Paikka vaikuttaa tavallisena arki-iltana hyvin hiljaiselta ja sisään valuttuamme olimme ainoita asiakkaita. Tämä ei liene koskaan hyvä merkki, joten odotusarvot laskivat hiukkasen.

Listalta valikoitui tagliatelle al pollo (13e), eli nauhapastaa kanan kera. Annos valmistui hiukan yli 10 minuutissa, kuten myös seuralaiseni pizza. Annoksen pasta oli hiukan ylikypsää, mutta kastikkeen mausteet hyvää keskiluokkaa. Kanaa annoksessa tosin oli melko vähän ja herkkusienet olivat tuleet suoraan säilykepurkista.

Kokonaisuudessaan DaVincin annos oli aikalailla sitä, mitä pasta ravintoloissa neutraalimmillaan on. Se ei herätä yhtään mitään intohimoja, mutta ravintona toimii varsin kelvollisesti. Tosin helposti herää ajatus ”tekisin parempaa itse kotona”, mutta toisaalta Da Vincin hintataso on myös varsin kohtuullinen. Lievää Knorr-henkisyyttä annoksesta on siis aistittavissa, mutta ravintola on rauhallinen, palvelu oli ystävällistä ja sisustus atmosfääreineen hyvää, joten paikka sopii budjettitietoiselle pieneen rauhalliseen illalliseen vallan mainiosti.

…tosin melkein suosittelisin kokeilemaan pizzaa, sillä seuralaiseni tilaama kiekko oli varsin kelvollinen.