Kahvila-Ravintola Nuppu

Kahvila-Ravintola Nuppu

Vuosia sitten huomasin kotikulmilleni ilmestyneen vähän kauhtuneen näköisen ravintolan, jossa en pitkään aikaan ymmärtänyt käydä. Sitten eräänä kauniina kevätpäivänä eksyin sinne lounaalle ja hämmästyin, miten hyvää ruokaa paikka tekikään. Jostain syystä en paikassa ole tästä huolimatta käynyt kuin ehkä kahden käden sormilla lueteltavan määrän, enkä itsekään ymmärrä miksi. Hinta-laatusuhde, varsinkin lounaissa etsii nimittäin vertaistaan. Itse valitsin taannoin meriahventa (12e) ja vähän pelkäsin valkoisen kalan kirousta, niistä kun helposti tulee mauttomia.

Pelko oli silti (taas) täysin turha, sillä annos oli jälleen kerran erinomainen. Öljyssä ja suolassa ei selkeästi ole taaskaan säästelty ja kaikki muut mausteet ovat kohdallaan. Toki annosta voi kritisoida ihan koon osalta, sillä raskaan työn duunarit jäävät tästä helposti nälkäiseksi.

Ehkä siinä on juuri se syy, miksi Kahvila-Ravintola Nuppu on niin usein hiljainen kortteliravintola? Se ansaitsisi oman ruokansa osalta kuitenkin huomattavasti paljon enemmän asiakkaita ja vilskettä, sillä ainakin omaan makumaailmaani paikan ruoka on todella hyvää. En ole kovin paljoa itse paikassa kokeiluja harrastanut, mutta toki vajavaisella otannallani olen huomannut lisukkeiden (ymmärrettävän) samanlaisuuden annoksesta toiseen. Toisaalta, itselleni ne ovat tämänkin annoksen paras osuus, joten en valita. Huomioinpahan vain.

Jos ette tästä paikasta ole vielä kokemust saaneet, niin menkää ihmiset syömään ja kertokaa oma mielipiteenne tässä ketjussa. Paikka omasta mielestäni ansaitsee tosiaan paljon enemmän, mutta säälimättömästä hehkutukestani huolimatta ihmettelen itsekin miksen ole paikkaa enempää itse suosinut.