Colorado Bar & Grill

Colorado Bar & Grill

Tänään myöhäiseksi lounaspaikaksi valikoitui Colorado Bar & Grill Helsinki, aivan Rautatientorin kupeessa. Ravintola vaihtoi sijaintia viime vuoden puolella ja avasi tässä lokaatiossa viime heinäkuussa.

Neljän jälkeen paikka on mukavan tyhjä ja pöydän saa valita käytännössä täysin itse. Eteisessä odottaa perinteinen ”odottakaa pöytiinohjausta”-kyltti ja sitä ei onneksi tarvitse odottaa kovinkaan kauaa. Jopa epäilyttävän ystävällinen tarjoilija ottaa välittömästi tilauksen ja suosittelee listalta ribsejä. Koska olen aina eri mieltä tarjoilijan kanssa, valitsen ruokalistalta Bourbon Chick -annoksen.

Annos saapuu pöytään 15 minuutissa ja vaikuttaa tarjoilijan vakuutteluihin reiluista annoksista huolimatta epäilyttävän pieneltä. Osasyy siihen on tosin kaukalomainen lautanen, jota en henkilökohtaisesti soisi missään ravintolassa käytettävän. Yhdistettynä kyynärpäätasolle nouseviin pöytiin kokemus on kuin söisi ämpäristä.

Ruoka kuitenkin on siististi aseteltua ja ensivaikutelmaltaan mietittyä. Broilerinfile on aseteltu tomaattiriisin päälle ja ympärille on ripoteltu hiukan vuohenjuustoa, joka onkin annoksen onnistunein lisäys. Annoksen tärkein osuus, bourbon-kastike ei kokonaisuutena ole varsinainen kruunu, sillä mainostetusta viskistä ei ole kuin häiväys ja makeaa BBQ-henkistä makumaailmaa odottavat joutuvat pettymään. Maussa on maukasta tunkkaisuutta, jopa tuhkakuppimaisuuteen asti ja ripaus savuisuutta, joka keittiön mukaan tulee grillistä eikä savuaromi-pullosta. Annoksen ainoa pienikin tuore raikkaus tulee rucolasta, josta en tiedä onko se odotettavaa vai vain laiskaa. Jotenkin rucola on omasta mielestäni niin nähty, vaikka se onkin monissa ruokalajeissa täysin perustelu.

Pohjimmiltaan kuitenkin Coloradon Bourbon Chick on melko keskinkertainen annos. Se ei tee mitään väärin, mutta se ei aivan täysin tavoittanut niitä odotuksia mitä itse olisin reilun viskihenkiselle annokselle asettanut. En tiedä tarkalleen miksi, mutta kuvailisin kokemusta lieväksi pettymykseksi ja siksi 24 euron hintaisena annoksen hinta ja kokemus eivät kohtaa. Kevyt 3/5 siitä huolimatta.