Coco Grillin venezuelalainen kosketus

Coco Grillin venezuelalainen kosketus

En muista milloin kuulin Restaurante Coco Grillistä ensimmäisen kerran, mutta olin jokseenkin innoissani kuultuani paikan laskeutuvan melko lähelle omaa asuinpaikkaani. En tiennyt silloinkaan mitään venezuelaisen keittiön anneista (enkä oikein tiedä vieläkään), mutta yleiseen eteläamerikkalaiseen asenteen joskus tutustuneena en uskonut saavani ainakaan laajaa vegaanista tarjontaa.

Jossakin välissä tarkemmin paikkaan tutustuttuani hämmästelin sen korkeaa hintatasoa ja hylkäsin paikassa käymisen ajatuksenkin, mutta juuri tästä syystä hämmästyin käydessäni paikassa, sillä hintataso tuntui laskeneen aiemmasta tilanteesta. Lyhyesti ja ytimekkäästi nimetty ”Parilla mixta de chorizo, cordero y pollo con salsa de aguacate” -annos kun maksaa naurettavat 20,90e.

Toki tämäkin saattaa tuntua euronjuusto-sukupolvelle kalliilta (tai jos muuten on vähän rahaa), mutta säästän teidät tarpeettomalta pikkujuttujen kertomiselta ja nillitykseltä ja sanon, että tämä on kerrassaan täysin tämän rahan arvoinen annos. Annoksen kaikki osapuolet ovat hyvin tasapainossa keskenään ja vaikka ”mixed grill”-tyyppiset annokset aina menettävät makuaan toisille ainesosille, tämä oli nappiosuma siihen tarpeeseen jossa itse tarvitsin tukevaa ruokaa, simppelisti ja maukkaasti.

Toki itse tavallaan odotin kokemuksesta jokseenkin mausteisempaa, mutta se ei missään tapauksessa tarkoita että annos olisi ollut mauton. Päinvastoin. Annoksen kaikki osapuolet, jopa kana – oli maukasta, kypsennetty oikein ja erottui joukosta. Kokemustani kuvaa sekin, että olen juuri syönyt myöhäisen ja tukevan lounaan tätä kirjoittaessani – ja silti kuolaneritykseni on kasvanut eksponentiaalisesti.

On myös ihailtavaa, että paikka tarjoaa poikkeuksellisia lisukkeita. Ranskalaisista ja kermaperunoista ei tietoakaan, sillä annokseen saa valita kolmesta eri lisukkeesta. Friteeratusta maniokista, tomaattiperunoista ja maissileivästä. Kaikki lisukkeita, joihin en ole törmännyt missään muualla.

Koska ruokailuseurueeni koostui useammasta ihmisestä, pääsin maistamaan näistä jokaista. Tomaattiperunat olivat yllättäen oma suosikkini, jota itse suosittelisin lisukkeeksi. Maniokki ja maissileipä omasivat potentiaalia, mutta johtuneeko suomalaisesta mausta, ne tuntuivat jotenkin pliisuilta mausteisen lihan kanssa.

Kokemukseni perusteella, erittäin vahva suositus. Paikan ilmapiiri on mainio ja palvelu pelaa parhaiten englanniksi. Kohtuuhintaista, erikoisempaa ruokapaikkaa etsiville todella hyvä valinta. Kannattaa mennä kauempaakin.

5/5. Ei muuta sanottavaa.