Casa Maren gluteeniton pizza

Tämä ei ole varsinaisesti ruoka-arvostelu, vaan ehkä vähän enemmän kyse kokemuksesta. Olen viimeisen viikon aikana tutustunut tarkemmin siihen, millaisia kokemuksia ihmisillä on gluteenittomasta ruokavaliosta ravintoloissa – ja vielä tarkemmin sanottuna pizzoista.

Kokeilin gluteenitonta pizzapohjaa Ravintola Casa Maressa, Lauttasaaressa ja valitsin listalta Americanon. Maalaispalvikinkkua, ananasta ja aurajuustoa. Pizza itsessään oli juuri se, mitä täytteiltä voisi odottaa joten ei siitä sen enempää.

Pohja sitävastoin herätti hämmennystä. Olin kuullut paljon murskakritiikkiä gluteenittomista pohjista ja osa siitä on mielestäni ihan totta. Gluteeniton pohja on myös Casa Maressa tavallista kuivakkaampaa ja selkeästi mauttomampaa, mikä sinällään ei ole ihme.

Se mikä itseäni hämmensi on, että ainakin Casa Maren käyttämä gluteeniton pohja oli rakenteeltaan miellyttävämpää. Ohut ja rapea pohja osuu ainakin omiin odotuksiini pizzapohjasta, eikä mauttomuuskaan haittaa kun täytteet ovat kohdallaan.

Jos teissä lukijoissa on gluteenitonta ruokavaliota noudattavia, niin kertokaa ihmeessä mitä mieltä itse olette. Missä Helsingissä on parhaat gluteenittomat pizzat?

P.S: Casa Maressa on käynnissä pizzaviikot vielä heinäkuun loppuun, jossa kaksi pizzaa yhden hinnalla.