Vilamo

Vilamo

Olin käyny paikanpäällä Ravintola Solvikissä aika tarkalleen kolme vuotta aiemmin, mutta jossain vaiheessa tuo lounaalla positiivisesti yllättänyt ravintola on lopettanut olemasta ja samassa tilassa on nyt Ravintola Vilamo. Syytä toki voidaan vain arvailla, mutta veikkaisin taannoisella kulkutaudilla ollut osansa asiassa sanottavana.

Jokatapauksessa, istahdimme syömään rauhallisena arki-iltana vähän yli tunti ennen sulkeutumisaikaa ja ensimmäinen havainto oli, että tilauksen tekemisessä kesti yli 20 minuuttia. Syy tähän löytyi toki yksittäisestä isosta seurueesta, joten sinänsä ymmärrettävää. Yksittäisen asiakaskokemuksen kannalta toki riskit ovat melkoiset.

Tilasin kuitenkin paneroidun porsaanleikkeen (22,60 €) ja sen lopulta saavuttua huomasin paikan nimen lisäksi vaihtaneen myös laatutavoitteitaan. Paitsi että porsaanleike oli niin pieni, että luulin ensin saaneeni lastenannoksen, voisin myös veikata sen olevan puolivalmiste jonkin suuren lihatalon bulkkihihnalta. Myös leikkeen pinta antoi ymmärtää tämän – tappavan tasaisesti (voisiko sanoa, koneellisesti) leivitetylle päällispuolelle oli lipsahtanut vähän liikaa suolaa ja pohjalta leivitys oli joko palanut tai puuttui kokonaan. Vaikka tämä on pyritty selvästi frittaamaan kovalla tulella, ei rasvaa oltu lisätty pannulle enää leikettä käännettäessä.

Lisukkeena tarjotut vihannekset olivat täysin yhdentekevät ja ylikypsät. Ranskalaiset taasen täysin perustavaraa.

On pelottavaa, kuinka tämän kokoisessa kaupungissa voi löytää näin ylihintaisia annoksia. Ravintolan puitteet ovat kohdallaan, mutta kun ainoat positiiviset asiat itse annoksesta ovat että ”on nää ihan ok nää ranskalaiset” tai ”kyllähän tää on ihan nätin näköinen”, niin tiedetään että puhutaan melko epäonnistuneesta annoksesta.

Tähän tasoon pitäisi päästä 12-14 euron hinnalla. Tällaisella annoksella Vilamo ei pääse jatkoon. 1/5.