Tian Tian

Tian Tian

Jos jokin tarvitsisi brändikonsultaatiota, olisi se Helsingin kiinalaisten ravintoloiden skene. Olisi joskus kiva löytää sellainen lajin edustaja, jonka tyyli poikkeaisi muista niin sisustuksen kuin nimeämiskäytäntöjenkin osalta. Vaasan- ja Harjukadun kulmassa oleva Tian Tian ei nimittäin erotu oikein mitenkään muusta tarjonnasta – ainakaan kun sitä katselee ulkopuolelta.

Olin kuitenkin kuullut paikasta paljon hyvää ja sen annoksia oli kehuttu useammassakin lähteessä. Siispä matkasin Vaasankadulle tarkistamaan paikan tilanteen. Vähän hapuilevin askelin kävelin sisään ja huomasin paikan iltapäivällä tyhjäksi – hiukan yllättävää, ottaen huomioon paikan maineen, mutta ei ainakaan tarvinnut vapautuvaa pöytää odotella.

Olen jo vuosia aiemmin ihastunut dumplingseihin, eli suomalaisittain mykyihin. Samainen ruokalaji nyt löytyy eri nimillä ihan ympäri maailmaa, mutta paistetut dumplingsit ovat ihan parasta herkkua. En kuitenkaan ole ruokalajiin syventynyt niin paljon, että osaisin sanoa mikä on autenttista ja mikä ei. Oletettavasti sekin riippuisi siitä mistä osasta Kiinaa puhutaan ja kenen serkku isoäitisi on ollut ja millä puolella katua hän on asunut.

Tian x2:ssa näistä löytyy 20:n dumplingsin setti, jossa viisi kappaletta jokaisella täytteellä. Nauta, possu, kana ja kasvis. Niistä kasautuva järkyttävän kokoinen annos ei ole hinnalla pilattu, sillä 14,90 € on noin 75 senttiä per myky.

Paikka on sisustettu simppelisti & taidolla siisti vaikka sisältääkin kaikki ne ”pakolliset” kiinalaisravintolan sisustuselementit. Palvelu on myös iloista, välitöntä ja nopeaa. Sinänsä mikään ei pistä silmään negatiivisena asiana, lähinnä atmosfääriä vaivaa pieni keskeneräisyyden ja kliseehurrikaanin tunne.

Annos saapuu nopeasti ja pyynnöstä sen kanssa saa chilikastiketta, johon ainakin itse dippailen mykyjä mielelläni. Kastikkeessa on voimakas riisiviinaetikan maku, joka sellaisenaan on aivan liian ikeniä raastava – mutta mykyihin se toimii hyvin. Tuskin näiden kanssa kukaan mitään majoneesidippejä kaipaa, mutta pieni lisämakeus ei olisi pahasta.

Mykyt itse ovat ulkoisesti vallan nättejä, mutta pintaruskistus on melko vaatimaton. En tiedä mikä on mennyt vikaan, mutta osan pintataikina on kuin parkkinahkaa ja reunat ovat kuivia. Osa taas on täydellisen pehmeitä ja paistopinta tuo niihin täydellisen lisämaun.

Chilikastike on niin voimakas, että se tasoittaa makuja liikaa, eikä eri täytteet juuri eroa toisistaan. Ilman sitä erot huomaa kuitenkin paremmin, mutta varsinaista ”wau”-elämystä ei makujen eroavaisuuksista löydä. Jokaisen annoksen raaka-aineen tunnistaa, mutta vaivoin.

Tian Tian vaikuttaa hyvältä paikalta. Palvelu on ystävällistä, nopeaa ja ennenkaikkea annosten hinta ei kokoon nähden ole mitenkään huono. Valitettavasti testaamani annos ei mennyt aivan maaliin – en mene sanomaan, pitäisikö sen jonkin autenttisen kokemuksen vuoksi olla juuri tuollainen vai ei, mutta omaan makuuni olen syönyt parempia. Jos taikinan sitkeys ei olisi tässä ongelma, niin annos olisi helposti 4/5 ja vahva suositus hinta-laatu-määräsuhteeltaan, mutta tällaisenaan kokemus valitettavasti jää 3/5 asteelle.

Ravintolasta kuitenkin jää tunne, että tätä pitää kokeilla uudelleen, joten ehkäpä palaan vielä uudestaan paikan antimiin tulevaisuudessa!