Ravintola Sole, wieninleike

Ravintola Sole, wieninleike

Tänään kohteeksi valikoitui pikaista ravinnon absorbointia varten Helsingin Haagassa sijaitseva Ravintola Sole.

Paikka sijaitsee todella piilossa vanhan ostoskeskuksen ytimessä ja omaa vahvasti tavanomaista kebazzeriaa muistuttavan julkisivun. Hiukan ahdas ja tunkkainen sisätila ei tätä ensivaikutelmaa myöskään paranna. Sitävastoin vastaanotto tiskin takana on iloinen ja lämmin.

Ainoina asiakkaina klo 16 paikkeilla ruoka saapuu kiitetävän nopeasti, alle 10 minuutissa ja annoksesta ensimmäisenä vaikutelmana on sen koko. Salaatti on tavanomaisesti lähinnä väriä tuomassa ja loisi lähinnä häpeää ellei kaikkialla olisi samaa mitäänsanomatonta toteutusta, eikä myöskään perunavalikoimassa ole hurrattavaa. Kumpaakaan wieninleikkeeseen ”kuuluvaa” perunalisuketta ei ole saatavilla, joten kolmas (ja huono) vaihtoehto on aina lohkoperunat. Solessa ne eivät ole mitenkään huonoin näkemäni toteutus, mutta kelpaavat. Jos jollakulla on tapana läträtä ketsupin kanssa, se varmasti pelastaa paljon.

Itse leike on kuitenkin iso ja pieni punertava sävy pinnassa muistutti vatsaani vavisuttavasti aiemmasta haagalaisesta kokemuksesta. Tässäkin toteutuksessa on pinnan leivityksessä käytetty hiukan vapaampaa reseptiikkaa wieninleikkeen maustamisessa, mutta toteutus on maltillinen ja tuo vain lievää sivumakua.

Sitruunaviipale, kapriskasa ja anjovis on samaa mitä voi odottaakin. En tiedä, voisiko wieninleikkeissä ottaa laajemmaltikin Ravintola Hietan käytännön kysyä asiakkaalta anjoviksen tarvetta etukäteen. Näin pienet anjovikset ovat lähinnä piruilua, varsinkin kun leike on keskimääräistä suurempi.

Täytyy myöntää, että odotin paikalta paljon pahempaa, mutta en tiedä kertooko se enemmän paikan ensivaikutelmasta vai omien kriteerieni nousemisesta tämän projektin kautta, mutta Solen wieninleike ei ole lainkaan huono annos. Hintaisekseen (10e) se on hinta-laatusuhteeltaan todella hyvä, vaikka kokonaisuutena annosta heikentää reilusti huonot lisukkeet. Hyvin suunniteltu ja toteutettu perunamuussi parantaisi tilannetta huomattavasti ja salaatin voisi myös jättää laariinsa.

Itse leikkeenä tämä olisi siinä 2,5/5, mutta edullinen hinta ja ystävällinen palvelu nostaa luokituksen helposti 3/5 luokkaan. Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan, jos Haagan suunnalla liikut.

P.S: Seuralaiseni valitsi listalta pizzan, joka myös erosi ”peruslätyistä”. Pohjassa oli persoonallista (lue: miellyttävästi erottautuvaa) makua ja täytteissä ei oltu säästelty. Myös parkkipaikkoja löytyi helposti. Tänne siis palaan vielä joskus.