Pizzeria Luca Lauttasaari

Pizzeria Luca Lauttasaari

Italialaisia, ”aitoja” pizzerioita on syntynyt viimeisten parin vuoden aikana Helsinkiin kovin paljon, kun napolilaistyylinen pizza oli käytännössä sitä ennen superharvinaista herkkua. Yksi näistä syntyneistä pizzerioista on Pizzeria Luca Lauttasaaren uudessa ostoskeskuksessa, joka on saanut jalansijaa paikallisten keskuudessa.

Arkena lounasaikaan klo 11 paikalla on kuitenkin melko väljää ja istumaan mahtuu todella hyvin. Ystävällinen tarjoilja ottaa tilaukset, josta noin 10 minuutin kuluttua saapuu pöytään Margherita DOP -pizza (15,90e), jossa merkintä DOP viittaa käytetyn mozzarellan suojattuun valmistuspaikkaan (=Denominazione di Origine Protetta).

Heti pizzan tultua pöytään on ilmiselvää, että paikka tietää mitä tekee. Muutoin uhkean sitkoisessa pohjassa on pienenpientä rapeutta kuten pitääkin ja tomaattikastike on erinomaista, jota basilika ja juusto täydentävät erinomaisesti. Sanalla sanoen, toteutus on erittäin hyvä, ellei jopa erinomainen. Pieni miinus kuitenkin siitä, että oman pizzani reunat olivat päässeet osittain mustumaan siinä määrin, että reunan maussa hiilen maku otti osaltaan liikaa valtaa. Aitoon pizzaan pieni hiilen maku kuuluu ilman muuta, mutta nyt puhuttiin siitä että pizza oli ollut hiukan liian pitkään uunissa – todennäköisesti kymmeniä sekunteja.

Nipottamista, kyllä – mutta kun liikutaan tällä toteutustasolla, on löydettävä kritiikkiä sieltä missä siihen on syytä. Tässä pizzagenressä on yhä enemmän kilpailua ja Helsingin tarjonta siinä on erittäin korkeatasoista. Siihen nähden on vaikea antaa tälle täydet pisteet, mutta 4/5 tuntuu nipottamiselta. Siksi 4,5/5.

Huomhuom!: Huomion arvoista on myös se, että paikan ruokalistalta löytyy laaja kattaus erilaisia juomia ja astetta kiinnostavampia jälkiruokia. Tarjolla on mm. limoncelloa ja montanaraa – muutama itselleni seuraavalla kerralla listalta napattava herkku.