Pikainen lounaspizza

Pikainen lounaspizza

Kiireinen läppärinomadi tarvitsee joskus pikaista lounasruokaa ja tänään kulku ohjautui kohti Kotipizzaa ja iänikuista pizzasuosikkiani, Special Operaa.

Kotipizzasta voidaan olla montaa eri mieltä, kuten esimerkiksi (tämä video voi antaa ilmi), mutta on myönnettävä sen olevan tällä hetkellä pizzaketjuista se tasalaatuisimman vaihtoehdon tarjoaja. Pizzoja suomalaiseen makuun, vaikka ne eivät hivelisikään napolilaisen pizzan tuoreeseen tomattiin tottuneen hipsterin makunystyröitä.

Samoin pizza on aina hyvää, silloinkin kun se on vähän huonoa. Mikä siis voisi mennä vikaan?

Special Opera on kuitenkin omasta mielestäni se täydellisin pizza, eikä sillä sinänsä väliä ole kuka sen tekee – kunhan kokonaisuus on tasapainossa. Kinkun ja tonnikalan pyhä liitto kruunautuu sillä, että pepperonimakkaran rasvainen suolaisuus tarttuu kitalakeen. Pizzassa muutenkin saa olla korkeintaan se kolme lisätäytettä – ainoat alkuperäiset täytteet kun ovat tomaattikastike ja juusto.

Mutta mikä on oma mielipiteenne? Missä vaiheessa pizzasta kannattaa maksaa viisi euroa, missä kymmenen ja missä 20? Mikä on Helsingin paras pizzeria?