Woolshedin Fish & Chips

Woolshedin Fish & Chips

Tänään myöhäisen lounaan pitopaikaksi valikoitui Woolshed Helsinki, johon olen pariin otteeseen aiemminkin eksynyt, eikä kummastakaan aiemmista kokemuksestani ole jäänyt kuvaa mitenkään erinomaisesta paikasta. Ennakkoasetelma oli siis kohdallaan.

Oma ongelmani on, että vaikka inhoan turhaa pönötystä, arvostan myös todellista palvelua. Siksi Woolshedin tapa ottaa tilaukset ainoastaan baaritiskillä jonotellen, ei itselleni ole mitenkään erityisen ihastuttava, varsinkaan kun ravintolan sijainti tai hintataso ei aivan korreloi tämän kanssa. Toisaalta, kyse on vain enemmän omasta mielipiteestäni, mutta en ole ehkä ikinä jaksanut jonottaa päästäkseni maksamaan.

Päivän valinnaksi nousi kuitenkin klassinen Fish & Chips, joka saapui noin 15 minuutin päästä tilauksesta. Annoksella on kokoa reilunpuoleisesti, joka on pohjimmiltaan vain ja ainoastaan hyvä asia, ellei ole valmistautumassa 10 viikon treenikauteen. Toisaalta, se alkaa vasta maanantaina.

Kalaa on reilusti ja sen leivitys on juuri sopivan pehmeän rapea. Ilmavuutta kuoresta löytyy, mutta maku jää vajaaksi. Annoksen reunassa tarjoillaan myös mallasetikkapussi, joka ilmeisesti tarkoittaa, että saan itse vastata myös annokseni maustamisesta. Ymmärrän toki sen, että keittiöhenkilökunta ei tule kädestä pitäen puristamaan ketsuppia ranskalaisiini, mutta jotenkin aiheesta jää vähän keskeneräinen fiilis. Eikä kyse ole pelkästään etikasta, vaan kaikista muistakin mausteista. Onkohan tämä jokin tee-se-itse Fish & Chips -annnos?

Ranskalaiset taas ovat varsin hyviä, itsekseen selvästi keskivertoa parempia. Suola on sopiva, pintarapeutta löytyy, kuin myös kuumaa ja kuohkeaa hyvyyttä itse ytimestä. Tässä ei hirveästi parannettavaa

Remouladekastiketta on annoksessa suhteellisen vähän verrattuna annoksen kokoon ja maultaan se on hiukan mitäänsanomaton. Ajaa asiansa, mutta toivoisi hiukan enemmän twistiä makuun. Tuntuu että siitä olisi unohtunut sinappi kokonaan.

Ihan piristävästi, Woolshed tarjoilee annoksen myös salaatin kera, joka on fiksusti asetettu omaan kippoonsa. Plussaa tästä.

Kokonaisuutena kokemus jäi vähän vajaaksi, mutta hintataso annoksessa on siedettävä, vaikka se ei sisälläkään palvelua. Perus-keskitasoa, jonka palvelua ja makua lisäämällä saisi helposti 4/5 luokkaan. Nyt kuitenkin ”Ihan hyvä” 3/5.