Vihreä Holvi

Vihreä Holvi

Olen noteerannut Vihreä Holvi-ravintolan siitä lähtien kun siitä ensimmäiset huhut kiersivät puskaradiossa pari vuotta sitten. Enemmän bistromaiseen illanviettokokemukseen painottuva ravintola on ollut enemmän kuin tervetullut Kallioon jo pitkään, vaikkakaan se ei toki alueella olekaan ainoa.

Kävin ensimmäistä kertaa ravintolassa joskus pikaisella lounaalla, jolloin en vakuuttunut palvelun tasosta ja valitettavasti myös tällä kerralla sama ilmiö hiukan toistui. Palvelu on asiallista ja kohteliasta, mutta paikoin reagointia toivoisi hiukan nopeammin. Kun salissa on kolme muuta seuruetta, ruoka tosin tuli melko nopeasti, josta plussaa.

Valitsin listalta itselleni friteeratun viiriäisen, ihan siksi, koska en ole sellaista ennen maistanut. Sen lisukkeena tuleva papaijasalaatti on aika nähty, mutta ravintola hoiti sen niin hyvin kuin mitä siitä voi irti saada. Annoksen nam pla -kastike taas tuntui vähän – noh – turhan pliisulta, mutta korosti kyllä kokonaisuutta.

Viiriäinen on myös pieni lintu ja se näkyy tässä annoksessa. Jos haluaisin hakea vertausta kansanomaisesti, sanoisin tämän olleen neljän McNuggetin ateria lisukesalaatilla. Proteniinitankkaajat voivat siis olla pulassa annoksen kanssa, mutta itse maku toki ratkaisee.

Kokemukseni viiräisestä ovat tätä ennen olleet toki olemattomat. Yhden olen ampunut, mutta yhtään en ole syönyt, joten en katso olevani ihan siinä asemassa että voisin arvioida sen valmistustapaa parhaalla mahdollisella tavalla. Suhtautukaa siis seuraavaan varauksella.

Omasta mielestäni tämän kokemuksen perusteella viiriäinen on nimittäin melko turha ruokalintu. Friteeraus tekee tietysti ihan mistä tahansa pakastenugettimaisen kokemuksen, mutta kuten eräs toinen kalliolainen ravintola on jo osoittanut, mieluummin tekee vaikka ihan kanasta hyvin tehdyn ja maustetun friteeratun annoksen. Viiriäisen erot toki maistaa, mutta loppujenlopuksi se tuntuu vain kikkailulta, eikä annoksen 20 euron hinta tunnu lunastuvan annoksen antamalla kokemuksella.

Listalta ei juuri perusruokia löydy, joten linja on selkeästi suunnattu ihmisille jotka haluavat illalliseltaan jotain erikoisempia kokemuksia, kenties viinin kera. Burgereita ja pizzaa on siis pitkälti turha odottaa ja myös pelkän pääruoan voimin ei vatsa täyty. Illalliseen Vihreässä Holvissa on siis hyvä varata noin 60-100e / henkilö, josta saattaa jäädä vähän taskurahaa, jos viininmaistelun kanssa ei ala ihan lotraamaan.

Annokselle en aio antaa mitään 1-5 arvosanaa, sillä omasta kokemattomuudestani johtuen se ei varsinaisesti kerro keittiön onnistumisesta annoksen suhteen. Silti Vihreä Holvi ansaitsee kokeilun, sillä palvelu (silloin kun sitä saa) on ystävällistä ja osaavaa, maut ovat omanlaisiaan, mutta omasta mielestäni hinta ja kokemuksen laatu nyt eivät vain kohtaa. Kertokaa itse millaisia kokemuksia teillä paikasta on?