Ravintola Teatterin Deli

Ravintola Teatterin Deli

Ravintola Teatterin DELI-salaattibaari osui tänään tielleni etsiessämme raikasta kesälounasta. Sisään kävellessä ovella tervehti valmiiksi lautasille annosteltujen pohjasalaattien armeija ja ystävällinen asiakaspalvelija, joka selitti nopeasti toimintaperiaatteen kysyttäessä. Paikka siis tarjoilee salaatteja kahdella valinnaisella täytteellä hintaan 10,90e, lisätäytteiden maksaessa kevyet 2,5e.

Täyte- ja kastikevalikoimissa on varsin tavanomaisia vaihtoehtoja, mutta myös vähän harvemmin nähtyjä. Itse valitsin kastikkeeksi sitruunavinaigretten ja täytteeksi mangokanan ja pestomozzarellat, enkä oikeastaan kumpaankaan pettynyt. Mozzarellapallot ovat ”ihan ok” ja mangokana taasen varsin oiva, makea lisä salaattiin. Muuten vinaigrette itse oli jopa erinomaista ja ansaitsisi reseptinsä julkistuksen (jos jollakulla on, kopioikaa se kommentteihin).

Tapani mukaan, sorkin myös lounasseuran annoksesta täytteitä, joista parsaravioli ansaitsee 4/5 -maininnan (ollakseen kympin salaatin täyte) ja valkosipuliherkkusienet pientä 2/5-sapiskaa.

Vaikka salaattilounaaksi Delin ratkaisua voi pitää jopa erinomaisena, ei paikasta välittynyt klo 15 aikoihin mitenkään kokonaisvaltaisen palvelun riemu. Ulkona olevista terassipöydistä puolet oli saapuessamme täynnä likaisia astioita ja sisällä kolme neljästä paikalla olevasta asiakaspalvelijasta keskittyi toistensa kanssa turinointiin. Toki ravintolassa tekemistä aina riittää, mutta terassipöytien siivous kuumana kesäpäivänä kannattaisi pitää prioriteettina. Ne siivottiin viereisistä pöydistä siivottuamme omamme itse, vasta ehdittyämme oman ateriamme puoliväliin.

Pohjimmiltaan, paikka on valmissalaattien pikalounas, jota myös hintataso tukee osaltaan. Tässä osassa kaupunkia hinta-laatusuhteeltaan hyvän salaattiaterian löytäminen voi joskus olla työn ja tuskan takana, mutta jotenkin odottaisin Royalin pyörittämiltä paikoilta vielä nykyäänkin parempaa palvelutasoa, vaikka kyse onkin ”vain” salaattidelistä. Tästä huolimatta, arvosanan keskittyessä pelkästään annokseen, suositus varauksella – 4/5.