Ravintola Nuur

Ravintola Nuur

Syyria ei ole matkaoppaissa komeillut pitkään aikaan, mutta tällä kertaa henkilökohtainen suositukseni on käydä Kontulassa tutkimassa maan ruokakulttuurin tarjontaa Ravintola Nuurin kautta.

Kokemattomuus ohjaa siihen, että niputtaa syyrialaisen ruoan melkolailla samaan nippuun libanonilaisen, egyptiläisen, turkkilaisen tai vaikka israelilaisen kanssa. Tässä on iso totuus, sillä kaikkien noiden maiden ruokakulttuurit ovat ammentaneet samasta kattilasta, eikä usein länsimaalainen eroja edes havaitse. Niitä kuitenkin on, mutta niiden tutkiminen ja selittäminen vaatisi pienen FB-ryhmän sijasta kokonaisen kirjasarjan, joten keskityn nyt vain kokemukseen.

Nuur on ulkopuolelta kuin mikä tahansa etninen ravintola ja sisustukseltaan varsin avara, jopa kolkko. Tiski on pieni ja ruokalistojen visuaalisuus tuo kaikuja ajatuksiin minkä tahansa kebazzerian vastaavasta ulosannista. Tarkemmin tutustuttuaan ajatus kuitenkin muuttuu.

Koska Nuurin naapurustossa on todella kovatasoista tarjontaa lähi-idän ruoan parista, päädyin itse tilaamaan varrasannoksen jossa toinen kanaa ja toinen lammasta (11e / kuvassa), sekä kasvisviinikääryleet (7e). Hinnat ovat siis edullisia ja kaiken päälle pienenä yllätyksenä pöytään saapuu ennen varsinaista annosta reilu pullollinen ayran-jugurttijuomaa ja iso korillinen leipää tahini/hummus/jugurttilautasellisten kanssa.

Kokonaisuutena Nuurin palvelu on todella hyvää, kuten myös ruoka. Yksittäinen annos ei kuitenkaan kuvaa paikan luonnetta yhtään ja ainoa oikea tapa tämän paikan näkemiseen on lähteä paikkaan vähintään neljän hengen seurueessa, ottaa useita annoksia ja maistella porukalla kiireettä kaikista annoksista vähän.