Ravintola Loisto

Ravintola Loisto

En ajatellut 200. artikkelin tälle sivustolle käsittelevän satunnaista ravintolaa Vuosaaressa, mutta näin siinä nähtävästi kävi. Odottelin asuntonäyttöä alueella ja päätin kuluttaa tunnin myöhäiseen lounaaseen. Koska alueen muut ravintolat oli oikeastaan kokeiltu, osui arpa Aurinkorannalla sijaitsevaan ravintolaan.

Netistä kaivetut etukäteistiedot eivät antaneet odottaa kovin paljoa – muutamia kotiruokavaihtoehtoja, pizzaa, useampia intialaisia ruokia ja muutama erilainen pihvi- ja kala-annos. Päädyin itse grillipihviin (14e).

Kahdelta iltapäivällä vastaanotto on lämmin ja ystävällinen. Muita asiakkaita ei ole ja tilattuani ruoan tiskiltä, saan valita istuinpaikan siististä salista. Istuuduttuani alas, ehdin hetken tehdä töitä, kun ystävällinen tarjoilja toi pöytään leipäkorillisen ja lautasellisen fetasalaattia. Pieni yllätys, jossa salaatti oli tuore, mutta leivän kanssa kivikovan voin sijasta olisi voinut olla esim. valkosipulilevitettä.

Annos saapuu nopeasti ja on täysin odotusten mukainen – reilu annos, jonka pihvi on melko pienikokoinen. Ranskalaisia on reilusti ja niiden lisäksi annoksesta löytyy nippu rucolaa, paahdettu paprika ja tomaatti. Pihvin päällä myös maustevoi.

Pihvi ei yllätä, se on tavanomainen, tiivis pala naudan ulkofilettä, jossa maustaminen on kohdallaan ja maustevoi tuo siihen oman lisänsä. Jos johonkin tässä voisi osoittaa kritiikkiä on se pihvin koko (mille toki on ihan selkeät perustelut), mutta myös maustevoi voisi olla maustetumpaa. Kyse toki on täysin makuasiasta.

Sitävastoin lisukkeet ovat vähän mitäänsanomattomia. Ranskalaiset nyt muutenkin ovat usein tämänkaltaisissa annoksissa se, millä lautanen (ja vatsa) täytetään, mutta nyt ne ovat pehmeitä ja jauhoisia. Suolaa on juuri sopivasti, mutta pinta tarvitsisi reilusti lisää rapeutta. Tomaatista, paprikasta ja rucolasta ei liene tarvitse sanoa mitään.

Ravintola Loisto on ehkä malliesimerkki hiljaisesta kortteliravintolasta, jossa ei mikään oikein tunnu nousevan erityisesti esille hyvässä tai pahassa. Tässäkin tapauksissa, luulisin suurimman osan liikevaihdosta syntyvän nestemäisenä myyntinä aurinkoiseen aikaan vuodesta, mutta siitä huolimatta ruokatarjonta on yllättävänkin laajaa.

Vaikka saamassani annoksessa ei mitään vikaa ole, sitä leimaa mielikuvituksettomuus ja erityisesti ranskalaisten osalta suorituksen heikkous. Toisaalta, tätä korvaa taas erittäin ystävällinen ja toimiva palvelu, josta monella muulla ravintolalla olisi mahdollisuus ottaa oppia.

Tästä huolimatta tai juuri tämän vuoksi tälle kokemukselle keskivahva 3/5.