Ihmislihaburger

Ihmislihaburger

Kannibalismi on suhteellisen harmitonta hupia, ainakin jos kysytään sarjamurhaajilta, japanilaisilta tai muuten vaan vähän länsimaisen sivistyskäsityksen kanssa kamppailevilta. Ihmislihan syönti ei aivan kaikissa kulttuureissa ole kuitenkaan ollut tuomittavaa ja joskus ihmisen – lähinnä vihollisen tai muutenvaan ikävän naapurin absorboiminen ravinnoksi on tuonut mainetta, kunniaa ja joskus jopa viriliteettiä runsain mitoin.

Tänään torstaina 4.10. herran vuonna 2018 oli mahdollisuus Kampin Narinkkatorilla nauttia itselleen ihmislihaburgerina mainostettu tuote, jonka liha kuitenkin oli lähinnä possua – jonka mukaan on ainakin väitetysti jauhettu myös kanaa, nautaa ja maksaa. Tom Wolfen suunnittelema burger muistutti melko tavanomaista katuruokaburgeria, jonka sämpyläksi oli valittu ihan toimiva briossi ja jonka perusperiaate oli onnistuneesti löydetty jenkkiläistyyppisestä, yhdellä kädellä syötävissä olevista burgereista.

Kastikkeet olivat melko minimaaliset ja burgeria voi luonnehtia vähän kuivaksi. Tosin se saattaa kuvastaa myös useimpia meistä jotka joutuvat ärsytettyjen lähimmäistemme syömiksi muutenkin, mutta koska kannibalismissa on hiukan vapaammat laatuodotukset kuin helsinkiläisessä katuruokaskenessä, kaipaisi burger kovasti lisää kostuketta. Sanomattakin on myös selvää, että maussa ei juuri chilin puraisua tai muutenkaan kuumaa meksikolaista esiinny. Wolfen konnössöörimainen suunnittelu on saattanut olla suoraan talveen varautuvasta Helsingistä, sillä maku on melko valju, mauton – hiukan rautainen ja tiivis. Vielä kun väri olisi tasaisen harmaa, sen olisi voinut nimetä yhtälailla Kouvolaksi.

Pohjimmiltaan tätä voisi siis luonnehtia varsin keskinkertaiseksi burgeriksi. En tiedä millainen ihminen pitää olla jotta tästä nauttisi (tai tiedän: nälkäinen), mutta loppujenlopuksi tämän todellinen makunystyröitä hykerryttävä puristus tulee lähinnä siitä, että voi ainakin kuvitella sämpylän sisällä maistavansa vihollistensa katkerat kyyneleet omien hampaiden puristuessa heidän vatsaontelonsa hyllyviin osiin.

Tai sitten voi vaan mennä vaikka Burger Kingiin, jossa on paljon parempia burgereita.

Mutta niistä joutuu maksaamaan.

Hitto. 3/5 nyt kuitenkin.